Wat is BIM

Building Information Modelling (BIM)

BIM wordt internationaal meestal begrepen als Building Information Model, of -Modelling en wordt in het Nederlands vaak vertaald als Bouwwerk Informatie Model. Het centrale idee achter BIM is een digitaal driedimensionaal gebouwmodel waarin alle gegevens ten behoeve van het ontwerp-, bouw- en beheerproces zijn geïntegreerd en waarmee door alle betrokken partijen in dat proces wordt gewerkt. In de afgelopen jaren zijn bouwbedrijven, ontwerpbureaus en andere partijen in de branche in toenemende mate gebruik gaan maken van BIM.

Dat BIM nieuwe kansen biedt voor bouwend Nederland is wel duidelijk. Tijdens de bouwbeurs is BIM een belangrijk onderwerp. Alleen was er tot nu toe geen mogelijkheid om BIM direct, flexibel, veilig en zonder grote investeringen toe te passen. Reden voor CSN Groep om BIM maar ook CAD via Cloud computing aan te bieden.

Video over de werking van BIM

Hieronder een heldere en duidelijke video die uitlegt hoe BIM werkt en wat de voordelen zijn.

Met dank aan: OpenBIMlab, Uneto-Vni, Rijkswaterstaat en Bouw Informatie Raad

Lagere investering maakt BIM sneller rendabel

De grote investeringen die noodzakelijk zijn voor BIM vormen een belangrijke drempel om te starten. Zeker in het huidig economisch klimaat zit niemand te wachten op extra investeringen in hard- en software. Via BIM in the Cloud hoeven ondernemingen niet te investeren in ICT maar alleen in het gebruik. Alle informatie is optimaal beveiligd en door iedereen te bereiken waar men zich ook bevindt via computer, laptop, tablet of zelfs smartphone. Op de bouwplaats iets laten zien via een iPad aan de opdrachtgever is met BIM in the Cloud geen science fiction maar realiteit. Net als met bouwstroom wordt alleen betaald voor het gebruik.

Vanuit Nederlandse datacenters

Wij bieden vanuit Nederlandse datacenters een volledige BIM Online Werkplek. Wij zorgen voor de benodigde capaciteit op het gebied van beveiligde netwerkverbindingen, servers en dataopslag en grafische rekenkracht. Alle gegevens vallen dus onder Nederlands recht.

Samenwerking Autodesk

Om van BIM in the Cloud een succes te maken werken we samen met Autodesk.

Contact

Wilt u meer weten gebruik dan het contactformulier >>